ژئوممبران و انواع آن
فوذ آب به سازههای ساخت انسان مانند ساختمانها، پلها، تونلها و جادهها، تأمین آب زمینهای کشاورزی بدور از منابع آب و هدر رفتن آب به ادله نفوذ آن به کانالهای خاکی در مسیرشان، آلودگی خاک در محلهای دفن زباله و به تبع آن آلودگی آبهای زیرزمینی چالشهایی میباشند که در اثر نفوذ آب به داخل خاک ساخت می گردند . براین اساس یافتن راهی که بتوان با صرف کمترین بازه و هزینه معضلات فوق را برای سالها متمادی حل کرد، اهمیت می یابد . پاسخ چالشهای فوق را میتوان در ورقهای ژئوممبران که در زمره تولیدها ژئوسینتتیک قرار میگیرند، جستجو کرد .
همانطورکه از اسم ژئوسنتتیک پیداست، محصولی تصنعی و ساخته بشر میباشد که برای تثبیت زمین از آن به کارگیری میگردد . ژئوسنتتیک ها از مواد پلیمری ساخته میشوند و در زمینهایی که نیاز به مقاوم سازی دارند، موضوع استفاده قرار میگیرند . ژئوتکستایل، ژئوممبران، ژئوگرید، ژئونت، ژئوکامپوزیت، ژئوسنتتیک کلی لاینر، ژئوپایپ و ژئوفوم اشکال محصولات ژئوسنتتیک هستند، صورت 1 برخی از اشکال محصول ها ژئوسنتتیک را نشان میدهد . ژئوممبران به تیتر یکی از اشکال کلیدی ژئوسنتتیک، عایقی تصنعی و مصنوعی با نفوذپذیری دوچندان تحت میباشد که از مهاجرت و نفوذ آب یا این که گاز در پروژههای بشری ممانعت به عمل می آورد . ژئوممبران ورق پلیمری ظرافت است که از پلیمرهایی همچون EPDM، PVC و انواع پلی اتیلن (HDPE، LDPE، LLDPE و VLDPE) ساخته می گردد . در ادامه به اختصار به معرفی اشکال ژئوممبران پرداخته خواهد شد .
اشکال
محصول ها ژئوسنتتیک صورت
1- اشکال محصول ها ژئوسنتتیک ژئوممبران
HDPE پلی اتیلن سنگین پرمصرفترین پلیمر در ایجاد ورقهای ژئوممبران در دنیا هست . HDPE استحکام بالا و مقاومت شیمیایی خوب در برابر گستره وسیعی از مواد شیمیایی (هیدروکربنها و حلالها) داراست . در پلی اتیلن سنگین وزن زنجیرهای پلیمر به صورت فشردهای در شبکه بلوری قرار گرفتهاند و مانع از نفوذ مواد شیمیایی به باطن پلیمر می شوند .
HDPE
فراوان سفت و به همین استدلال مستعد ترک ناشی از تنشهای محیطی[1] است، در صنعت در واقع از MDPE که دانسیته پایینتری دارااست برای ایجاد ژئوممبران به کارگیری می شود که در اثر افزودن دوده چگالی متاع نهایی بالا رفته و به همان چگالی HDPE میرسد و به همین ادله ژئوممبران های تهیه و تنظیم گردیده با MDPE با به عبارتی نام HDPE شناخته