ترکیب و انواع مواد ژئوسنتیک ها

به 

طور کلی مواد ژئوسنتیک را می بضاعت و توان به دو مجموعه بیشتر نفوذپذیر و نفوذناپذیر تقسیم نمود که در مجموع در تعدادی زیرگروه قابل تقسیم می باشند: 

1-ژئوتکستایل ها : جهت دارای اسلحه سازی ، جداسازی ، زهکشی مطلوب ، بیشتر نمودن اقتدار باربری خاک و آسفالت ، افزایش عمر مفید آسفالت ، حفاظت سازه ای از سواحل و بنادر ، نشت همگون در بنا های دریایی نظیر موج شکن ها ، حفاظت زمین های در هم اکنون فرسایش ، حفاظت از لایه بالادست در راه و روش آهن ، حفاظت از لایه های ژئوممبرین و بسیاری از موردها دیگر کاربرد داراست . 


2-ژئوممبرین ها : جهت آبندی کردن ، ایجاد دریاچه های مصنوعی ، استخرهای پرورش ماهی و استخر های صنعتی و . . . کاربرد داند . 


3-ژئوگرید ها : جهت دارای اسلحه سازی خاکریزها یا سدهای خاکی و ساخت دیوارهای حائل وغیره کاربرد دارا‌هستند . 


4-ژئونت ها : جهت جلوگیری از فرسایش شیب ها و زهکشی مناسب ، ژئونت ها کلاسی از ژئوسنتیک ها میباشند که از تزریق پیوسته نوارهای پلیمری با زاویه دقیق نسبت به یکدیگر تولید می شوند . فرآورده آنها معمولاً از پلی اتیلن می باشد . وجود فاصله در بین حرفه های این کلاس از ژئوسنتیک ها شرایط مناسبی را برای استعمال از ژئونت ها به تیتر وسیله ای بهینه برای زهکشی به وجود آورده می‌باشد .بدین رخ که ژئونت ها با اندازه حفره های متعدد موجود می باشند و با دقت به اندازه ذرات خاک به صورتی تعیین میشوند که بدون جابجایی ذرات خاک ، امکان زهکشی را به وجود آورند . از این رو ، عملکرد بخش اعظم ژئونت ها زهکشی است . البته با توجه به بررسی‌های به فعالیت آمده با دقت به قیمت پائین تر ژئوتکستایل برای عمل زهکشی، ژئوتکستایل‌ها کاربرد بیشتری نسبت به ژئونت‌ها دارا هستند . 


5-ژئوکامپزیت ها : ترکبیی از ژئوممبران ها و ژئوتکستایل ها هستند که جهت زهکشی زمین های ورزشی و دیوارهای حائل و سقف تونل ها و . . . کاربرد دارا‌هستند . 


6-سایر انواع مواد ژئوسنتیک ها مشتمل بر : ژئوفوم ها ، ژئوسل ها ، ژئواستریپ ها ، ژئوپایپ و ژئودرین ها هستند که هرکدام از آنها دارای کاربرد ی می باشند . 






آشنایی 

با الیاف مصنوعی ژئوسنتیک ها :