خصوصیات فیزیکی ژئوممبران
خصوصیات
فیزیکی ژئوممبران – HDPE : ورقهای پلیمری از کالا پلی اتیلن سنگین وزن با چگالی بالا شامل 97% پلی اتیلن سنگین وزن ، 2?5% کربن سیاه و 0?5% آنتی اکسیدان می باشد .
ساخت این ورق در ضخامت های 0?5% – 0?75 % – 1?5% – 2 میلیمتر انجام می شود .
فرآورده ژئو ممبران در دو گونه متعدد ( ژئوممبران صاف و ژئوممبران مضرس ) و در رنگ های متعدد ساخت می شود .
مزایا
و ویژگی های ورق پلیمری ژئوممبران : اقتصادی و مقرون بصرفه : احداث استخر با به کار گیری از عایق ژئوممبران هزینه های تمام شده را به یک سوم نسبت به سنگ، سیمان، و بتن کاهش می دهد .
اجرای پر سرعت : صرفه جویی در دوران اجرای پروژه با بکارگیری ژئوممبران که به طور میانگین در هر روز بیش از 2000 متر مربع با توجه به موقعیت پروژه قابل نصب و اجرا می باشد .
ژئوممبران
عایقی مقاوم : در برابر دمای 40- درجه الی 70+ جایگاه سانتی گراد .
در برابر اشعه ماورای بنفش خورشید بواسطه داشتن کربن بلک .
در برابر کارداران محیطی و بیولوژیکی نظیر علف های هرز ، جوندگان ، باکتری ها ، جلبک ها و غیره .
در برابر شکست در برخورد های شیمیایی ( اسیدها، بازها و نمک ها ) به علت داشتن آنتی اکسیدان .
در برابر زمین لرزه و جنبش گسل ها بواسطه خواص ارتجاعی تا 7 برابر طول نخستین .
استمرار
بالای ژئوممبران : عمر متوسط ورق ژئوممبران به بیش از 80 سال می باشد .
کاربردهای
ورق ژئوممبران :
عایق بندی مخازن و استخرهای مختلف با به کارگیری از ژئوممبران (کشاورزی، رشد ماهی، تفریحی و صنعتی…)
ایزولاسیون
تونل ها با به کارگیری از ژئوممبران
عایق
بندی تصفیه خانه های پساب شهری و صنعتی با استفاده از ژئوممبران
عایق
بندی سدهای باطله در صنایع معدنی با به کارگیری از ژئوممبران
عایق
بندی کانال های انتقال و نگهداری آب با به کار گیری از ژئوممبران
عایق
بندی مخازن پتروشیمی و حوضچه های پساب صنعتی با به کارگیری از ژئوممبران
ایزولاسیون
سد ها و بند های خاکی با به کارگیری از ژئوممبران
ژئوممبران چه می باشد ؟
ژئوممبران ( Geomembrane ) ژئوممبران عایقی در پیشرو سیالات ( رطوبت و گاز ) می باشد که بدون نیاز به زیرسازی مختص قابلیت و امکان عایق سازی را دارد . ورقهای ژئوممبران را در محل نصب گشوده و پانلهائی از این غشاء نفوذ ناپذیر را در کنار نیز قرار داده و از طریق جوش حرارتی و یا این که روشهای دیگری بهم متصل می نمایند . ژئوممبران از پلیمر های گوناگون مثل پلی پروپلین ، پلی اتیلن ( HDPE , LDPE , LLDPE , VLDPE,… ) و یا این که پلی وینیل کلراید ( PVC ) ایجاد می شود که هر یک از این مواد دارنده خاصیت متفاوتی بوده و در کاربردهای هیدرولیکی یا این که زیست محیطی متفاوت ، دارای مزیت های اکثری از نظر فنی می باشند .
دسته بندی ژئوممبران ها بر اساس ماده اولیه:
ژئوممبران پلی اتیلنی : پلی اتیلن پلیمری میباشد که از پلیمریزاسیون مونومر های اتیلن بدست می آید ، ابتدا فرآیند ایجاد ژئوممبران پلی اتیلنی ، از سال 1930 میلادی و پایین حالت فشار و دمای فراوان بالا مقدمه گردید . در میانه سال 1950 روشهای ساخت این کالا در دما و فشار پایینتری ارائه شد که باعث به تولید پلی اتیلن با چگالی بالاتر ، مقاومت مکانیکی برتر و تعداد زنجیره های پلیمری اکثر گردید .
عموماً ژئوممبران های پلی اتیلنی با فرمولهای مختلف ( با چگالی های متعدد ) ساخته می شوند . ژئوممبران های پلی اتیلنی در اشکال گوناگون HDPE، LDPE، LLDPE، VLDPE، MDPE تولید و ارائه می شوند . وزن اختصاصی پلی اتیلنها در محدوده 85/0 تا 96/0 گرم بر سانتیمتر مربع می باشد .
این ژئوممبرانها معمولا حاوی 97% پلی اتیلن فشرده حدود 2?5% کربن سیاه و 0?5% آنتی اکسیدانت می باشند . مواد حیاتی مسئله استفاده جهت تولید این ممبرانها علاوه بر مولکولهای HDPE ، شامل یک comonomer افزودنی مثل بوتن یا هگزن نیز می باشد که باعث ارتقا انعطاف پذیری و یا مقاومت در برابر عوامل محیطی می شود .
دقت به این نکته اهمیت دارد که این پوششها فاقد هر دسته مواد پلاستیسایزر، که تصاعد شونده بوده و سبب ساز خشکی و کنار گذاشتن خوردگی و تخریب سیستم نفوذ ناپذیر کننده می شوند، می باشند .